kmb logo trompet

REFERENTIEKAART

Onze vereniging werd opgericht in 1875 in Bonheiden en is heden de enig overgebleven muziekvereniging van Bonheiden en Rijmenam. De oorspronkelijke fanfare Sint-Rochus werd onder voorzitterschap van Mia Cools in 2003 gemoderniseerd en kent sindsdien een heropbloei nadat de fanfare omgevormd werd tot een muziekvereniging waar alle muziekinstrumenten aan bod kunnen en mogen komen.

40D 73881d
Onze ambitie is om als muziekvereniging een degelijk niveau te bereiken zonder de lat te hoog te leggen of te stressen. Onze vereniging wil daardoor mee ijveren tot het bevorderen van een gezonde sociale leefgemeenschap en bevordering van cultuur in onze gemeente.
De muziekvereniging brengt jaarlijks enkele concerten en ondersteunt geregeld evenementen van andere verenigingen of organisaties.
Een maal per jaar (gewoonlijk in januari) is het volop feest. De teerdag is een belangrijk evenement, waar van ’s morgens met een stevig ontbijt tot ‘s avonds overal in de gemeente muziek wordt gemaakt. Achteraf volgt een uitgebreid teerfeest met bal.

De Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden is lid van de cultuurraad van de gemeente Bonheiden.

Ook jij bent welkom.

Wil je graag deel uitmaken van een enthousiaste groep muzikanten en muziekliefhebbers, kom dan gerust eens langs op onze concerten, activiteiten of repetities.

40D 67740d40D 67741d40D 67743d

Alle leeftijden zijn welkom. Er zijn geen selectieproeven of lidgeld te betalen. Onze vereniging brengt moderne en hedendaagse muziek, die wekelijks op maandag in Kunstencentrum ’t Kranske vlot wordt aangeleerd door onze dirigent Bart Van Buggenhout.

40D 45379

 

Jongeren die in de muziekschool of conservatorium muziekles volgen, vinden bij ons de ideale bijscholing, vooral in en door samenspel, zodat zij sneller vooruitgang boeken in hun muzikale ambities of carrière. Door samenwerking met het conservatorium, tellen de aanwezigheden op onze repetities mee bij de uiteindelijke beoordeling van de leerling muzikant.

 

Je kan er de repetities bijwonen om de sfeer te proeven zonder je al onmiddellijk in de muziekvereniging te engageren. Liefst een seintje vooraf.

40D 73122mods

 

Het klarinetensemble “De Klare Rietjes” is een kleine maar gedreven groep klarinettisten, die graag muziek brengen of uw evenement muzikaal ondersteunen. Zij zijn een ideale keuze bij uw recepties, vernissages, vieringen, buurtfeestjes of wanneer er te weinig plaats is voor een grote groep muzikanten.

 

40D 75626d

 

Ook gezinsleden van muzikanten of vrienden zijn welkom op de repetities. Je kan er passief de repetitie volgen of in het vergaderlokaal bij een pintje of ander drankje gezellig babbelen of socializen.

40D 55869d

 

Tijdens de pauze of na de repetitie is er altijd tijd voor verpozing en gewoonlijk is er wel een reden tot feesten of plezier.

Wil je graag zowel actief of passief deel uitmaken van onze vereniging, kom dan gerust eens langs of neem contact met ons op.

 

Contactgegevens:

Repetitielokaal:
Kunstencentrum ’t Kranske
Dorp 112
2820 Bonheiden
Ingang langs Poverstraat
Repetities:
Elke maandag van 20:00 u tot 22:15 u
Jongeren: 20 u tot 21 u
Klare Rietjes: 19 u tot 20 u

Bonheiden Muzieklokaal Kranske

Website:http://www.muziekverenigingbonheiden.be

Email:muz.bonheiden@gmail.com

Facebook:@muziekverenigingbonheiden en @ClarinetChoirBonheiden
Google:MuziekBonheiden en De Klare Rietjes
Twitter:@MuziekBonheiden

 

Inlichtingen en boekingen:
Voorzitster:
Marleen Luytens
Kerhoflei 29
2861 Onze-Lieve-Vrouw Waver
0470 / 46 58 25
marleenluytens@gmail.com


Secretaris en secretariaat:
 Herman De Taeye
 Leemputstraat 22
 2812 Muizen
 0475 / 47 16 09
 herman.de.taeye@telenet.be

Klik hier voor een PDF versie.