Fotoalbum 2015

Dit is de index naar alle albums van april en mei 2015.

 

5D M07395d

13 april 2015

Een snoepje van Lydie

De kinderen van de muzikanten komen soms ook mee naar de repetitie om daar te ravotten. Daarna vinden ze regelmatig Lydie, die altijd klaar staat met snoepjes. Hier kunnen stukjes appelsien hen bekoren.

 

 


5D M07395d

19 april 2015

Verjaardagsfeestje Guido Tijskens

Guido Tijskens werd op 19 april tot zijn verbazing gevierd voor zijn 60ste verjaardag. Alhoewel hij die dag al plannen had om naar Berdorf (Luxemburg) te gaan, kon men hem ertoe overwegen dit toch een dagje uit te stellen. Een optreden door de Klare Rietjes voor een goed doel was de smoes. Aanleiding, een samenkomst in zaal Libertus van een onbekende fictieve organisatie DVG, wat zogezegd staat voor “Dienstencentrum Voorzorg Grenzeloos”, maar eigenlijk voor ons de slagzin is: een “Drone Voor Guido”.
Het werd een gezellig onderonsje, samen met enkele leden van onze muziekvereniging, andere verenigingen en natuurlijk zijn familie. Met een geweldig liedje, gezongen door de familieleden, werd Guido gekatapulteerd van het groepje van de jongere naar die van de wijze (grijze) klasse, die hier en daar toch wel enkele voordelen heeft.


5D M07395d

20 april 2015

Den toog in 't Kranske

De oude toog, oorspronkelijk uit Café BIJ DE KAI uit Peulis en later geïnstalleerd in zaal Volkslust Bonheiden (De Cree), werd op 20 april voor het eerst in gebruik genomen in Kunstencentrum ’t Kranske.

Na de sluiting van café Volkslust in december 2012, moest de muziekvereniging tijdelijk onderdak zoeken en kreeg dit van directeur Piet van GEBO. In de cafetaria van de gemeentelijke basisschool werd tot februari 2015 gerepeteerd.

Het is na de sluiting van het café, dat ontruimd moest worden, dat de leden van de muziekvereniging een skelet van een oude toog ontdekten op de zolder. De toog was oorspronkelijk door een specialiseerde firma uit Muysen (Muizen) gemaakt. Nu is hij een waardig toog die wekelijks gebruikt wordt tijdens de repetities en speciale evenementen.


5D M07395d

2 mei 2015

Opendeurdag en lentebal tijdens de jubileumfeesten

Opendeurdag in het conservatorium, vrolijk dansen door de jeugd van de Krekels, lekkere ballekes en pensen en een open repetitie waarbij dirigent Bart Van Buggenhout eenvoudig maar gestructureerd de evolutie van muziek lezen en spelen verheft naar harmonie. Van het platte samenspel van hoe harder hoe liever, weet hij vakkundig over te schakelen naar nuances waarbij de solist beter aan bod komt, gesteund door de andere partijen die voor het mooie binnenwerk zorgen. Hun muziek evolueert snel naar stemmig, plezant en amusant, terwijl het publiek in de ban van hun muziek geraakt. Het toppunt van de avond was het fantastisch optreden van Mike Grondy & The Oneliners die met hun “Golden sixties” nummertjes het publiek wisten te verleiden richting dansvloer.


5D M07395d

3 mei 2015

Jubileumfeesten met stoet, BBQ en HAFABRA-treffen

Meer dan 25.000 stond er zaterdag en ook zondag op de stappenteller van enkele van onze me-dewerkers. Aan u om te berekenen hoeveel Km zij elk aflegden gedurende het Jubileumweekend van 2 én 3 mei te Bonheiden, om de aanwezigen op hun wenken te bedienen. Zondag na de herdenkingsviering waren de weergoden goed gestemd, zodat de muzikale optocht toch kon door-gaan. Met nostalgie in het hart, kwam menig Bonheidenaar naar buiten om de muzikale stoet, voorafgegaan door de vendeliers van volksdansgroep “De Krekels” te aanschouwen. En hier en daar werd er gezegd: dat moesten ze meer doen. Na de BBQ met een rijkelijk gevuld dessertaan-bod begonnen de maatschappijen met hun muzikaal gedeelte van het HAFABRA-treffen of ver-broedering. Eerst speelden K.F. Sint-Jozef Peulis, gevolgd door Koninklijke Harmonie Musina Mui-zen en Koninklijke Harmonie De Verenigde Sint-Katarinavrienden. Koninklijke Harmonie Mechelen sloot de verbroederingsnamiddag af. Regen was de spelbreker, maar kon de pret niet bederven en als The Retroos op het podium kwamen, trokken de wolken weg en werd de binnenkoer van ’t Kranske met zon overgoten. Onze pijp was 's avonds uit, maar al de kaarskes zijn nog niet uitgeblazen.


5D M07395d

5 mei 2015

GEBO op bezoek bij muziekvereniging

Nog maar enkele dagen na onze feestelijkheden t.g.v. ons 140 jarig bestaan, nodigde de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden de tweede klas van de gemeentelijke basisschool (GEBO) uit in de polyvalente zaal van Kunstencentrum ’t Kranske. Juf Griet en haar collega’s wilden graag hun project met thema “Verrassend Bonheiden” in de praktijk toetsen en de kinderen laten kennismaken met allerlei activiteiten die in Bonheiden bijdragen tot een dynamische en leuke gemeente.
Voorzitster Mia en burgemeester Guido lieten na een korte uiteenzetting over de rol van het verenigingsleven en de muziekvereniging die daar zijn plekje heeft, de kinderen zelf verschillende muziekinstrumenten uitproberen en de juf mocht zelfs dirigeren.
Misschien mogen wij binnen enkele jaren enkele kinderen verwachten aan de pupiter. De samenwerking met het conservatorium kan deze stap natuurlijk vergemakkelijken.