Fotoalbum september 2018

Dit is de index naar alle albums van september 2018.

 

   5D M04954

7 september 2018

Heenreis naar Brauneberg

Na maanden lange voorbereiding, vergaderen, maar vooral veel doen is het eindelijk zover. Eerst werd de allerlaatste informatie naar de deelnemers toegestuurd en op vrijdagmiddag 7 september was een team naarstig bezig in ‘t Kranske om de goodiebags voor de heenreis te vullen met toeristische informatie, een reisgids met quiz, eten, snoep, drank, gadgets en snoepjes. Om 16 uur stond alles al klaar om in de sporthal Berentrode iedereen goed te ontvangen. Eerst met mondjesmaat en daarna in grotere getalen kwamen de enthousiaste vakantiegangers de sporthal vol verwachting binnengeslopen. Daar werden zij opgewacht en ontvangen door onze charmante hostessen die zich om de muzikanten en medereizigers bekommerden en hen de goodiebags overhandigen.
De ene dronk nog een cola, een pint of iets dergelijks, de andere begon nieuwsgierig de inhoud van zijn gekregen zwarte zak te controleren of begon zelfs al met de quiz op te lossen.
Anderen waren al stiekem in de bus gekropen om de voor hen beste plaats al in beslag te nemen.
Met een kleine vertraging kon de bus onder motobegeleiding van Danny Opdebeeck vertrekken richting wijnstreek, de Moezel.
De bus was maar pas weg, de broodjes binnengespeeld en de strijd om het snelst de quiz op te lossen was begonnen. Niet dat iedereen de winnaar wilde zijn, maar toch waren er verstekelingen die her en der gingen informeren, zeg maar spieken naar de juiste antwoorden om ook in de top tien eersten te komen.
Ondertussen kwam er nog een cake van Patricia ten tonele en was er plots een volkstoeloop richting benedenverdieping.
Aangekomen in ons BASE CAMP “Zur Graftschaft” in Brauneberg was er eerst verwarring, want het huispersoneel verstond geen Bênaa’s of Mechels en sommigen van ons hadden het moeilijk met het Braunebergs dialect, zodat sommigen het erop waagden om toch maar de eerste en de beste kamers te hebben, alhoewel dat snel terug rechtgezet werd. Eten verzet de zinnen zegt men altijd. Na een heerlijk koud buffet al dan niet met grote Bitburger’s of moezelwijntjes, klaarden de gezichten op en zat fase één, de heenreis er bijna op. De BASE CAMP toeristen vonden hun plek in ’t hotel, en de anderen werden door Marleen en Franky naar hun respectievelijke hotels gevoerd.
Voor sommigen nog een laatste slaapmuts en dan dodo.

 

   5D M05029

8 september 2018

Boottocht op de Moiezel

Na een stevig ontbijt in de respectievelijke hotels, werd er verzameld in het BASE CAMP hotel “Zur Grafschaft”. Ondertussen waren de grote instrumenten al vervoerd naar Kloster Machern, want later op de dag geeft onze muziekvereniging daar een concert. Om 9 uur vertrok iedereen al wandelend naar de aanlegsteiger om daar de boot te nemen richting Zeltingen-Rachtig.

 

   5D M05155

8 september 2018

Concert Kloster Machern

Ons eerste concert in open lucht, onder een stralende zon en hemel, en veel volk op de terrassen van Brauhaus Kloster Machern aan de Zeltinger Brücke te Bernkaste-Wehlen. Niet de beste akoestiek daar, maar onze muziek kon toch menig bezoeker aardig bekoren.

 

   5D M05220

8 september 2018

Piesport

Wijnproeverij aan de Loreley

Ook aan de Moezel is een Loreley (bergketen) met mooie vergezichten. De ideale plek voor een wijnproeverij aangeboden door Jozef Kranz. 

   5D M05240

8 september 2018

Diner in Zur Grafschaft

Na een zonnige, afwisselende dag met veel muziek en panorama’s kwam de vereniging samen in het BASE CAMP voor een verrukkelijk diner. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om Jozef en Gerti te bedanken voor de lekkere wijndegustatie en hun steun aan de organisatie van deze reis. Hen werd enkele meters Belgisch bier en een fles Whisky uit Mechelen aangeboden.

 

   5D M05268

8 september 2018

Wijnfeesten Lieser

’s Avonds bezoek aan de wijnfeesten van Lieser, waar je over de koppen kon lopen van het volk. Eenieder kon een vrij bezoek brengen, genieten van drank- en eetstandjes en op verschillende plaatsen speelde wel een orkestje. De avond werd afgesloten met een vuurwerk.

  

   5D M05607

9 september 2018

Concert Bernkastel

Op zondag 9 september in Bernkastel-Kues en zijn Karlbader Platz was Bonheiden en zijn muziekvereniging de publiekstrekker bij uitstek. Van alle kanten stroomden toeristen toe om ons hoogstaand concert met veel solisten te komen bewonderen. Achteraf ging het dak eraf, wanneer de amusementsmuziek werd bovengehaald. Iedereen begon te dansen en te springen. Het was even feest in Bernkastel. Van de plaatselijke handelaars, vernamen wij dat er daar regelmatig optredens zijn, maar zelden zo goed als dat van ons toen.

 

   5D M05741

9 september 2018

BBQ Blegny

Onderweg naar huis, stopte de bus nog in Blegny Mines (mijnen) waar een BBQ werd aangeboden. Daarna werden de prijzen uitgedeeld aan de winnaars van de quiz die opgelost moest worden tijdens de heenreis. Aan de leden van de werkgroep MOEZEL werden nog enkele presentjes gegeven uit dank voor de vele uren voorbereiding, de verschillende projectjes om geld te verdienen en natuurlijk voor de organisatie van deze prachtige reis. Daarna ging het richting Bonheiden. Al bij al een vermoeiend weekend, maar zeker de moeite waard.