Fotoalbum september 2017

Dit is de index naar alle albums van september 2017.

 

  40D 93291dS

7 september 2017

Bonnie en Rijmie op het kerkplein

Zien en gezien worden in het verkeer. Naar links en naar rechts kijken en als het veilig is, dan pas oversteken. Dat trachten Bonnie en Rijmie de kinderen van Bonheiden bij te brengen. Maar ook andere tips geven zij de jonge deelnemers aan het verkeer. Veiligheid boven alles.
Wij hebben de kinderen in elk geval vandaag goed gezien.
Ook de burgemeester Guido en onze voorzitster Mia hielpen de kinderen om wat ze eerder op school leerden, nu in praktijk uit te proberen. Op het kerkplein stonden voor de gelegenheid lichten, verkeersborden en was er een zebrapad. De jury was tevreden, want iedereen slaagde de praktische proef en de kinderen kregen daarvoor een bekwaamheidscertificaat.
Bonnie en Rijmie werden ontworpen door de communicatieverantwoordelijke van de gemeente, Isabelle Siebens. De levensgrote figuurtjes vinden hun ontstaan bij de muziekvereniging van Bonheiden, waar voornamelijk Linda Liers er vele nachtelijke uren aan spendeerde. Het resultaat mag gezien worden en de kinderen zijn er dol op. Hopelijk vertellen de kinderen thuis verder hoe het moet, zodat ook iedereen meer respect opbrengt voor de zwakke weggebruiker, en we er met zijn allen beter van worden.