Fotoalbum maart 2017

Dit is de index naar alle albums van maart 2017.

 

  40D 88851d

21 maart 2017

Nacht van de Geschiedenis

Tijdens de “Nacht van de Geschiedenis” in Bonheiden, schreef de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden samen met Davidsfonds Bonheiden/Rijmenam ook geschiedenis. Na een inleidende toespraak door Willy Debandt, voorzitter Davidsfonds Bonheiden/Rijmenam, namen de  presentatoren Patricia Frederickx en Guy Pauwels het publiek op sleeptouw door het verleden en ontstaan van Bonheiden, zijn Sint-Rochusfanfare en de huidige muziekvereniging. Met een historische diamontage reisde het publiek mee terug in de tijd en kon men de fanfare volgen van zijn ontstaat tot nu. Men was getuigen van de belangrijke rol en functie die onze vereniging opnam ter bevordering van het sociale leven in Bonheiden. De Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden o.l.v. Bart Van Buggenhout, verraste iedereen met gedurfde, o zo mooie muziekwerken, maar bracht eveneens ambiance met haar Sint-Rochusmars van voormalig dirigent Frans Van Kerkhoven. Een historisch moment was het Sint-Rochuslied (Tekst: mevr. Van Riet-Déaspé en muziek van Frans Van Kerkhoven), gespeeld door de muziekvereniging en door iedereen meegezongen in de zaal, zoals dat vroeger altijd is geweest, maar toen op het einde van het concert. Joris Van Loo, 91 jaar jong, en ooit muzikant van de fanfare kwam ook meegenieten van de herinneringen. Wij ware zeer verheugd met het bezoek van oud-dirigent Marc Vercammen (achterkleinzoon van medestichter Edward Vercammen). Gust Leemans speelde op 80-jarige leeftijd nog mee. Volgend jaar zal hij 70 jaar spelend lid zijn van de vereniging. Elien Storms, 11 jaar, speelde op sax-alto haar eerste concert mee.
Dank en proficiat aan alle muzikanten en medewerkers voor dit meer dan geslaagd concert. Een speciale dank u wel aan Veerle Van den Abbeele, Anita Thomas, Brecht Van der Plas, en Paul Renap om in extremis enkele zieke muzikanten professioneel te hebben vervangen en ons daardoor uit de nood hielpen.

Afwisselend bracht de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden o.l.v. Bart Van Buggenhout La gazza ladra of de stelende ekster (Giacomo Rossini), Once upon a time in the west (Ennio Morricone), Midway mars (John Williams), The mysteries of Egypt (Norman Tailor), Pirates of the Caribbean (Klaus Badelt), Cry of The Celts (Rowan Hardiman),maar ook vrolijke eigen muziekwerken, waaronder de Sint-Rochusmars en het Sint-Rochuslied.