Fotoalbum januari 2017

Dit is de index naar alle albums van januari 2017.

 

  40D 86615dS

9 januari 2017

Nieuwjaarsreceptie

Op de eerste repetitie van het jaar wordt bij de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden iedere muzikant verwelkomd op de nieuwjaarsreceptie. Dit jaar en op Verloren maandag werd 2017 ingezet met worstenbrood.

Guido offreerde de worstenbroodjes weliswaar nog zonder MOSTERD. Mia en Lydie brachten CAVA mee, Patricia en Lydie lieten van hun zelfgebakken cakes en gebak proeven. Verder waren er nog groentjes met dipsaus en allerlei snoepjes. Hoe het voor sommigen afliep, verklappen wij lekker niet.


 

  40D 86796dS

21 januari 2017

Teerdag - Spek & eieren

Al vanaf 9 uur werd er in ’t Blikveld gesmuld van het lekker spek met eieren, en heerlijk ruikende koffiekoeken. Hier en daar werd er zelfs gezondigd tegen de regels van Pascale Naessens: Een boterham gedoopt in spekvet met daarop lichte bruinen suiker. Aan de pannen stonden Eddy Michiels, Luc Van Den Berge en Cindy Liekens, terwijl Lydie Maras de koffie en al wat bij het ontbijt hoort voor haar rekening nam, en dat alles onder het alziend en goedkeurend oog van voorzitster Mia Cools. Enkele bereidwillige handen hielpen mee opdienen, zodat de bende vrolijke muzikanten en sympathisanten om 10u20 zich gesterkt klaarmaakten voor een muziekmarathon door de gemeente.


 

  40D 86819dS

21 januari 2017

Teerdag - De Roos

In café Brasserie De Roos, waar het heel lekker eten is, wordt onze muziekvereniging altijd hartelijk ontvangen. In het café weerklonken onder leiding van Eddy Luytens de mooie melodieën gespeeld door onze muzikanten. Voorzitster Mia kreeg hulp van oud-muzikant Harry Nijns.
Op 21 maart, tijdens de Nacht van de Geschiedenis, een organisatie in samenwerking met Davidsfonds Bonheiden/Rijmenam, komen nog meer muzikanten van de fanfare Sint-Rochus in beeld.


 

  40D 86859dS

21 januari 2017

Teerdag - Café Paradijs

Voor het eerst trok ons muzikaal gezelschap van Bonheiden naar CAFE PARADIJS in Peulis, in de volksmond café ’t Paradijske genoemd. Hier werden wij enthousiast ontvangen en werd er duchtig gedanst, gelachen en wrong een polonaise zich een baan tussen de muzikanten. Genoeg redenen om met een serieuze vertraging op te stappen naar onze volgende plek.


 

  40D 86961dS

21 januari 2017

Teerdag - Bij De Kai

Toegekomen bij De Kai stond de vlag van onze Santa Mia in een hoekje om onze voorzitster en de muzikanten te beschermen tegen alle onheil, maar vooral tegen uitdrogingsverschijnselen. Al snel werd de vlag van KV bovengehaald want het lied van de Kakkers weerklonk in ’t café en daarna paradeerden enkele muzikanten voor ’t café in de hoop op een volgende zegen.

Plezante Vodca-actie met Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden


 

  40D 86967dS

21 januari 2017

Teerdag - VV Adler

Bij aankomst in de cafetaria van V.V. Adler, werden de muzikanten verwelkomd door Jeannine met een zelfgeschreven gedicht. Daarna werden de kop en bijhorende saus, en andere toespijzen klaargezet en naar jaarlijkse traditie kreeg elke muzikant daarbij van Jeannine nog een drankbonnetje. Achteraf werden de instrumenten bovengehaald en werden uit dank speciaal voor Jeannine en André enkele liedjes gespeeld.


 

  40D 87017dS

21 januari 2017

Teerdag - Blizzard

Café Blizzard is een fijn en gezellig café in de dorpskern van Rijmenam. Voor ons een openbaring want voor het eerst kwam onze muziekvereniging hier langs tijdens haar muzikale rondgang. Het café en restaurant heeft sinds midden december nieuwe eigenaars en wij hebben er genoten van hun gastvrijheid.

Het werd geen blitz-bezoek in de betekenis van snel, maar wel van een fijn bezoek in een mooi en uitnodigend interieur met fijne uitbaters. Sweet Caroline en “Zak eens lekker door” werden trouwens door hen op film vastgelegd en is te beluisteren en zien op Facebook.


 

  40D 87036dS

21 januari 2017

Kafee Spek

Voor een muzikant is het maar een kleine stap van café Blizzard naar Kafee Spek, maar een grote stap voor de mensheid.

In Kafee Spek was het evenzeer ambiance dat de klok sloeg. Binnen en buiten, van ver en van dichtbij kom men dat aan de lijve ondervinden: Waar men komt langs Vlaamse wegen, komt men hier en daar een chouffeleir (of meer) tegen.


 

  40D 87090dS

21 januari 2017

Sportcafé Berentrode

Telkens weer is er voor de muzikanten in Sportcafé Berentrode een hartelijk ontvangst door Kristien Heivers. Met haar lekkere hapjes krijgen de muzikanten extra energie en in mum van tijd vult de cafetaria zich met ambiance. Zelfs enkele sportievelingen wagen het en met succes spelen zij mee met de beste muzikanten.


 

  40D 87098dS

21 januari 2017

Café 't Blikveld

Cafetaria ’t Blikveld is zoals altijd de afsluiter van een goedgevulde muzikale belevenis doorheen de gemeente. Hier is het een blij weerzien met vrienden en sympathisanten die niet mee op expeditie gingen, maar daar luisteren zij wel naar de wilde verhalen van de dag.


 

  40D 87181dS

21 januari 2017

Avondfeest

Als bekroning voor een mooi muzikaal werkjaar kregen de muzikanten het uitgebreid maar verfijnde diner gratis aangeboden. Als aperitief kon men kiezen uit een Cava of fruitsap, vergezeld met enkele heerlijke warme hapjes. Dan serveerde traiteur Bruynseels een ho zo lekker vispannetje, waar de smaakpupillen nu nog altijd naar trachten. De tomatensoep met speelse ballekes kon ook iedereen verleiden en voor sommigen werden die zelfs twee maal opgediend. Daarna mochten wij met z’n allen eens wild eten van een smakelijke jachtschotel met kroketjes en als toetje was er nog ananas en chocomousse. Onze DJ Danny Daniël en zangeres Lieveke nodigden Mia en Marcel uit voor de openingsdans en hun toffe muziek daarna lokte veel volk op de dansvloer. Hier en daar werd er een mop getapt, wisselde men verhalen uit ervaringen van vandaag, op reis of uit het verre verleden, of trok men zotte bekken en haalde men allerhande trucjes uit. Kortom, het was een fijne dag onder vrienden. En muzikanten weten waarom! Dank u Mia Cools, Lydie Maras, Geert Scherens (aan de bar) en alle medewerkers, want door jullie werd het samen met muzikanten en sympathisanten weer een meer dan geslaagd teerfeest.