Het ensemble de Klare Rietjes bestaat uit 8 muzikanten, die naar gelang de omstandigheden of de verwachtingen van de klant of organisator lichtjes kunnen aangepast worden.

 

40D 48874d

Ann Tuyaerts  -  Basklarinet:

Als dochter van kunstschilder Felix Tuyaerts uit Zaventem, kwam ze van kindsbeen af in contact met het milieu van de beeldende, schilderkunst en cultuur. Toch werd zang en gitaar haar passie. Ze volgde privé zangles en daarna muziekschool met specialisatie gitaar te Zaventem. Ze trad geregeld op voor plaatselijke verenigingen, in de kerk en bij verschillende vernissages. Als negenjarig meisje zong ze voor het eerst en solo de “Ave Maria” van Gounod.

Later volgde zij gedurende 8 jaar orgelles bij Yvonne Torfs. Op 38 jarige leeftijd leerde ze klarinet en sloot ze zich aan bij drie muziekverenigingen. Daar speelt Ann drie soorten klarinet, waaronder de basklarinet.

40D 48863d

Linda Liers  -   Klarinet Bb:

Muziek heeft bij haar altijd al een speciaal plekje ingenomen: als kind speelde ze blokfluit, later een aantal jaren klassieke gitaar. Als tweede roeping werd het klarinet na het horen van "Rhapsody in Blue" uitgevoerd door Walter Boeykens. Op 41 jarige leeftijd aarzelend begonnen met enkele klarinetlessen maar wegens gebrek aan tijd 6 jaar stilgelegen. Op initiatief van nichtje Sarah even gaan luisteren naar een lenteconcert van de Concertband, en daarna ging de bal aan het rollen ...

40D 48853d

Else Jansen  -   Klarinet Bb:

Van kleins af aan was er muziek in huis: haar zussen en zij zelf waren lid van een zangkoor en niet zelden deden ze samen al zingend de afwas. Muziek bleef een passie, en toen Else haar man leerde kennen die zelf muzikant is, begon ze ook met het bespelen van een instrument zodat ze samen muziek konden maken. Ondertussen volgt ze al 10 jaar klarinetles en is ze actief lid van vier muziekverenigingen.

 

40D 73669d eddy

Eddy De Waele  -   Klarinet Bb:

Hij kreeg zijn eerste les notenleer in het Conservatorium te Leuven toen hij 9 jaar was. Het jaar daarop begon hij klarinet te studeren. In zijn studententijd maakte hij deel uit van het Universitair Filharmonisch Orkest en speelde hij in een Leuvens dansorkest (The Soft Melodians). Hij was tevens lid van een aantal plaatselijke harmonieorkesten, en bespeelde er naast de klarinet ook de saxofoon alto. Professionele verantwoordelijkheden hebben geleidelijk aan zijn muzikale activiteiten op een laag pitje gezet...tot aan zijn pensionering in 2010.
Sindsdien maakt hij opnieuw deel uit van een aantal ensembles in het Mechelse waarheen hij in 1989 is verhuisd. Hij bekwaamde zich ondertussen ook in de basklarinet en speelt onder meer in Anemos, het harmonieorkest van het Conservatorium te Mechelen, bij De Verenigde Sint-Katarinavrienden in Sint-Katelijne-Waver, in De Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden...en uiteraard ook bij de Klare Rietjes.

40D 48882d

Karen Lamoen  -   Klarinet Bb:

Op zevenjarige leeftijd startte zij met algemene muziekleer bij het jeugdmuziekatelier Dijkstein en toen daar op de opendeurdag alle muziekinstrumenten werden voorgesteld, was ze onmiddellijk gewonnen voor de klarinet. Na enkele jaren hierin les gevolgd te hebben ebde de motivatie een beetje weg. Door zich echter aan te sluiten bij de harmonie "De Verenigde Sint-Katarinavrienden" uit Sint-Katelijne-Waver, kon ze ondervinden hoe leuk en leerzaam het is om met een grote groep muzikanten samen muziek te maken. Ze kreeg weer volop de smaak te pakken. Toen haar onlangs werd voorgesteld om mee te spelen in dit klarinetensemble, heeft ze geen seconde getwijfeld.

40D 48852d

Annie Vervloesem  -   Klarinet Bb, Altklarinet:

Als kind luisterde ze naar de 78 toeren platen en beeldde ze zich in dat ze op het podium zat. Haar eerste instrument was haar stem. Ze zong jaren in het "Angelakoor" o.l.v. Madeleine Jacobs. Zelfs toen ze al moeder was van drie kinderen zong ze bij "die Cierlijcke" in Mortsel o.l.v. Jan Van Der Roost.
Problemen met astma zetten een stop op het zingen, maar Annie miste de muziek. Op haar 41e leerde ze haar tweede liefde kennen... de klarinet. Ondertussen speelt ze in 4 harmonies en nu ook in dit ensemble.

40D 73108 Nadia

Nadia Verelst  -   Klarinet Bb:

Haar eerste lessen notenleer en blokfluit kreeg zij in het 1ste leerjaar van de juf die het blokfluitenkoor dirigeerde. Op 8-jarige leeftijd nam zij les notenleer en piano in het Conservatorium van Mechelen. Vanaf haar 18 volgde zij nog 6 jaar klassieke gitaar en vervolmaakte zich gedurende 3 jaar op Sopraan- en Altblokfluit.
Na haar huwelijk en moeder van drie kinderen lastte zij een lange muziekpauze in. Toen haar dochter lid werd bij de harmonie "De Verenigde Sint-Katarinavrienden", schreef zij zich op haar 42ste in voor klarinet in 't Conservatorium en speelt sindsdien bij die harmonie. In 2014 sloot zij zich aan bij de Koninklijke Muziekvereniging Bonheiden en hun klarinetensemble. Muziek was en is haar passie.

 

De Klare Rietjes repeteren elke maandagavond van 18.50 uur tot 19.50 uur; in Kunstencentrum 't Kranske, Dorp 112, 2820 Bonheiden. (Ingang langs de Poverstraat)

Soms lassen zij op andere locaties en data extra repetities in.